ontvang diverse kortingen
en 4 keer per jaar ons
mooie magazine!

ontvang diverse
kortingen en
4 keer per jaar ons
mooie magazine!

ontvang diverse kortingen en
4 keer per jaar ons mooie magazine!

Historie

De Stichting Economische Automobiel Club, kortweg EAC, is een consumen­ten­organisatie voor particuliere auto­mobilisten. De EAC zet zich primair in voor het zo laag mogelijk houden van de kosten van het autorijden. Daarnaast propageert zij een verant­woord autogebruik, dus met aandacht voor veiligheid en milieu.

De EAC is een landelijk werkende stichting met deelnemers verspreid over het hele land. Sinds de EAC in 1967 begon staat het belang van de automobilist voorop. De stichting is opgericht om de toenmalige “witte pompen” te ondersteunen. In de jaren zestig hadden de grote olie­concerns de macht, waardoor er op prijs niet werd geconcurreerd. Als protest ontstonden de vrije pompen die gelijkwaardige “witte” benzine verkochten.

De EAC vond dat zo’n goede actie en ondersteunde met en voor haar deelnemers het initiatief. Dat was ook het moment dat de tankpas ingevoerd werd, waar­mee de deelnemers nog voordeliger konden tanken.

De EAC ontwikkelde zich snel. Niet alleen nam het aantal deelnemers al snel toe maar ook de activiteiten van de stichting. Na het ondersteunen van de witte pompen, kwam het aanbieden van verzekeringen. Ook werd een eigen magazine opgericht en kregen deelnemers korting op verschillende accessoires. In die jaren kwam de EAC met een eigen, voordelige, wegenhulp. Tot voor enkele jaren was de EAC de enige concurrent van de ANWB Wegenwacht.

Vanuit het kantoor in Apeldoorn houden de medewerkers zich bezig met het adviseren van de deelnemer. Elk deelnemer krijgt het magazine Auto&mobiliteit vier keer in het jaar thuis gestuurd. Het magazine heeft al veel metamorfoses ondergaan, maar blijft voorlopig zoals het nu is. In 1969 heette het nog ‘Mijn Auto’, daarna werd het ‘De Automobilist’, toen ‘Auto Contour’ en nu ‘Auto&mobiliteit’.

Scroll naar boven